This project is the result of years of collaboration between private citizens, the ORR School Committee, The Superintendent and the Town Administrators.

December 2016: Citizens group finances an engineering study of the use of the outdoor athletic complex at ORR and proposes a plan to renovate.

May 2017: School Committee forms a Facilities Subcommittee to expand the original athletic field study into a larger evaluation of the entire ORR facility.  Serious needs were identified in the auditorium, and these are added into the project plan.

April 2018: Facilities Subcommittee meets with Town Administrators and the group agrees to focus the plan down to the most pressing capital needs at ORR.

Summer 2018: The Subcommittee revises the plan by eliminating the bathrooms and field house, the back fields and limits artificial turf to one field. The $5 million project is cut to $2 million.